Dark Light
-33%

Aqara Water Leak Sensor Flood Security Remote Alarm Detector Zigbee Wireless Waterproof Detection For Xiaomi Mijia Smart Home

(16 customer reviews)
Availability:

54 in stock


$31.70$179.17

  • Chrome
  • Army Green
  • Auburn
Clear

Aqara Water Leak Sensor Flood Security Remote Alarm Detector Zigbee Wireless Waterproof Detection For Xiaomi Mijia Smart Home

Description

Aqara smart water sensor can detect in water and remote alarm through APP timely.
The durable battery can be used for two years and the battery can be replaced.
IP67 waterproof grade, perfect for eave, garden, courtyard, balcony, etc.
Simple fashion design, it is not only a Sensor but also an adornment.
Technology creates happy life!

Main Features:

● Immersion monitoring, timely alarm by App
● IP67 waterproof grade, high-quality and durable
● No installation, place on the ground, small and exquisite
● Note: the CR2032 battery is included

Please Note:

This item must match the multifunctional gateway ( need to be purchased separately ) to use.

FQA

Question 1: What does a flood sensor do?
Answer: The water immersion sensor is a device that can detect water leakage and water immersion. It can monitor two states: no water to water, and water to backwater. When a water leak or water immersion occurs, the alarm information can be pushed in real time through the app, and can pass through The gateway device cooperates to control other intelligent hardware products.

Question 2: How does a flood sensor work?
Answer: The water immersion sensor uses the conductivity of water. When two probes come into contact with water at the same time, a current loop is formed. At this time, the sensor reports the state of water immersion / leakage to the gateway, which triggers an alarm or links other smart devices to perform related actions.

Question 3: What is the communication between the flood sensor and the gateway?
Answer: The flood sensor and the gateway communicate via wireless Zigbee protocol, no wiring is required. Zigbee technology is a short-range, low-power wireless communication technology. It is a communication protocol for smart home control systems that has become popular in recent years. It has the following advantages over other communication protocols: 1) ultra-low power consumption; 2 ) High security; 3) Ad hoc network can accommodate many sub-devices.

Question 4: What is the reason for the failure of the water sensor connection? How should I reconnect?
Answer: Possible reasons: 1. Operation error, please re-add the device according to the method of adding the device; 2. Too far from the gateway, move the device close to the gateway and add the device again; 3. The gateway exceeds the load of the sub-device.

Question 5: Why does the flood sensor often go offline?
Answer: Possible reasons: 1. The device is far away from the gateway. Please verify the distance between the sensor and the gateway and install the device near the gateway. 2. The battery is low or the battery is dead, please replace it with a new battery. Zigbee is installed on a metal surface and the signal is disturbed.

Question 6: Can the water sensor be used alone?
Answer: No. The flood sensor must be used in conjunction with a gateway device. The gateway device implements the conversion of Zigbee and Wi-Fi signals.

Question 7: What are the requirements for the installation of a flood sensor?
Answer: The installation of the flood sensor is simple and convenient, and it can be directly placed on the plane to be monitored.

Question 8: Does the flood sensor support dust and water resistance?
Answer: Yes. The water immersion sensor meets the international IP67 dustproof and waterproof rating standards, which can protect against short immersion.

Question 9: Where are the buttons of the flood sensor?
Answer: The keys of the water sensor are designed in the middle of the face shell. Fingers hold the upper shell and the bottom cover and press the position of the "water drop" icon to trigger the keys.

Question 10: What is the alarm level when the water level is reached?
Answer: When the detected water level reaches a height of 0.5mm, an alarm can be triggered.

Question 11: Where is the antenna of the flood sensor?
A: The Zigbee antenna of the flood sensor uses an on-board antenna, and the position of the antenna is directly above the "water drop" icon.

Question 12: What is the power supply method of the flood sensor?
Answer: The flood sensor uses CR2032 lithium metal button battery, the output voltage is 3V, and it can work for about two years under normal conditions (the actual use time depends on the specific situation).

Question 13: How is the water sensor reset?
Answer: Press and hold the reset button for 5 seconds until the blue light flashes continuously and release it to complete the reset.

window.adminAccountId=234533058;

SKU: 4000221421865 Category:

Based on 16 reviews

4.6 overall
10
6
0
0
0

Add a review

  1. F*****b

    Well packed, not yet checked came quickly

    F*****b

  2. R*****z

    Very high quality, fine workmanship, highly recommended!

    R*****z

  3. F*****s

    12 days delivery-svetkavichno pristichna in Rodna is late + fresh Bathery. I’ll catch you once. Super, who is ce and ochakvash. Details as E added in openHAB 3 in Mi Blog: profruit.blogspot.com. Thanks to the store and selling for service.

    F*****s

  4. K*****d

    Very fast delivery, they work perfectly, I recommend 100%!

    K*****d

  5. U*****q

    U*****q

  6. E*****p

    Fast delivery, according to the description.

    E*****p

  7. A*****n

    Very good

    A*****n

  8. M*****f

    All good, delivery fast, good quality

    M*****f

  9. Y*****v

    It came quickly enough. Packed well

    Y*****v

  10. Y*****b

    Best store in AliExpress recommend 100% Excellent staff

    Y*****b

  11. S*****a

    all super seller I recommend sent quickly came a little less than 3 weeks

    S*****a

  12. P*****p

    The product arrived quickly, thank you!

    P*****p

  13. V*****p

    Very satisfied with the seller and fast delivery.

    V*****p

  14. A*****e

    Parfait

    A*****e

  15. A*****h

    She should still testing

    A*****h

  16. G*****r

    Everything is fine.It came quickly.I advise the seller

    G*****r

Vendor Information

  • Address:
  • 4.69 4.69 rating from 77199 reviews
0